OBNOVA NOTRANJEGA POHIŠTVA

 

LES JE LEP!

Les se od nekdaj uporablja za izdelavo več različnih predmetov, saj je vsestranski material, ki omogoča oblikovanje in obdelovanje na različne načine. Deli pohištva so praviloma izdelani iz različnih vrst lesa, najpogosteje trdih (hrast, mahagoni). Tako kot za vse lesene umetniške predmete velja tudi za notranje pohištvo, da je zanj najpomembnejše da je hranjeno v okolju s stabilno zračno vlago in ni izpostavljeno direktni sončni svetlobi. Poleg tega je pomembno tudi redno razpraševanje s suhimi mehkimi krpami.

Če bi za polepšanje videza površine želeli uporabiti razne komercialne pripravke priporočamo, da se prej posvetujete s strokovnjakom, saj lahko z njimi pohištvo tudi poškodujete, predvsem so občutljivi furnir in intarzije. Priporočljivi so nesilikonski preparati na osnovi voska v skromnem odmerku največ dvakrat letno. Vsekakor pa je s starim pohištvom treba ravnati previdno.

Restavriramo vse vrste starega pohištva, pri čemer uporabljamo takšne stare klasične postopke in naravne material, kot so jih uporabili pri izdelavi določenega pohištva (npr. ročno politiranje s šelakovo polituro). Obenem zagovarjamo pravico starega pohištva, da ostane vidno staro in da ne zabrišemo vseh sledi pretekle uporabe, seveda v dogovoru z naročnikom.

Pogosto se zgodi, da je pohištvo sicer v dobrem stanju, vidne so le poškodbe zaradi prisotnosti lesnih insektov. Tudi v tem primeru nas lahko kontaktirate, da na vašem pohištvu opravimo potreben postopek dezinsekcije.

Nudimo vam tudi transport do delavnice in nazaj. Cena obnove je v veliki meri odvisna od ohranjenosti predmetov, ki se lahko zelo razlikujejo, zato ne moremo podajati splošnih ocen za obnovo brez da bi si predmet ogledali preko fotografije, še raje pa v živo. Le na ta način so ocene pravilne.

Za več informacij nas kontaktirajte.