OBNOVA STARIH VHODNIH VRAT

 

Vhodna vrata predstavljajo enega najpomembnejših detajlov zunanjega izgleda vaše hiše oziroma vhoda v vaše stanovanje. To so vedeli tudi včasih, ko so bila vrata masivna, dvokrilna in ornamentalno oblikovana. Poleg tega jih je uokvirjal prav tako dekoriran kamnit vhodni obok. Danes so vrata najpogosteje industrijsko oblikovana in neosebna.

Naročniki se ob prenovah stanovanjskih hiš in starih meščanskih stanovanj večkrat sprašujejo, če je obnova vrat smiselna in kako poskrbeti istočasno poskrbeti tudi za varnost in druge lastnosti, ki jih sodobni bivalni prostori zahtevajo. Naš odgovor se vedno nagiba k smiselnosti obnove, saj se takšnih  vrat ne da več kupiti. V mnogih primerih se jih lahko že z manjšimi predelavami prilagodi sodobnemu načinu bivanja.

Ker se zavedamo, da so vsaka vrata specifična, prav tako tako pa tudi zahteve naročnika, vas vabimo, da nas kontaktirate za ogled in posvet, s čimer vam lahko pomagamo pri lažji odločitvi.

 

Spodaj prikazana vhodna vrata so bila ob prevzemu v dobrem stanju. Po želji naročnika smo mehansko s segrevanjem površine odstranili preslikavo in s tehniko tratteggio dopolnili poškodovano originalno poslikavo. Na koncu smo vrata premazali z zaščitnim sredstvom in jih vrnili na prvotno mesto.