RESTAVRATORSTVO KAVČIČ

Marko Kavčič *14.5.1940 christian_cross_icon6.7.2013

Smo družinsko podjetje, ki s strokovno izobraženo ekipo skrbi za restavriranje in konserviranje lesenih umetniških in uporabnih predmetov.

Naše poslanstvo je širiti zavest o vrednosti starih predmetov, umetniških in uporabnih, in o pomenu strokovnega pristopa k konserviranju in restavriranju za njihovo nadaljnjo ohranjenost. Za delo na tem področju nas je navdušil naš pokojni oče, Marko Kavčič, ki je vse življenje z veliko ljubeznijo umetninam vračal izgubljeni sijaj.

Večji del našega dela predstavljata konserviranje in restavriranje cerkvenih umetnin (kipi, oltarji, zakristijske omare oltarne menze, okvirji križevega pota in druga cerkvena oprema), notranje in zunanje hišne opreme (vrata, omare, stoli, mize, trezorji in drugi manjši predmeti).

Nudimo tudi različne storitve, kot so pozlata različnih predmetov ali delov le teh (dekorativni predmeti, stoli, pokopališki križi, črke na nagrobnih spomenikih, jabolka na vrhu cerkvenih zvonikov), vrezovanje različnega okrasja v lesene izdelke in rezbarjenje bolj zahtevnih elementov.

Po naročilu izdelujemo umetniške izdelke, kot so unikatne starinske ure, kipi po želji, unikatne lesene krste, svečniki, okvirji za slike in podobno.

Zakaj izbrati nas?

Naša prednost je v osebnem in strokovnem pristopu do vsakega naročila. Uporabljamo le najboljše materiale in se opiramo na dolgoletne izkušnje, ki nas bogatijo in nam omogočajo, da lahko zagotavljamo, da bodo restavrirani predmeti še dolgo kljubovali času. Poleg tega naročilo dokončamo v dogovorjenem roku in imamo pri tem ves čas pred očmi cilj, da bo naročnik s končnim izdelkom zadovoljen.

Tradicija

Z restavratorsko dejavnostjo je v Šentjoštu začel naš oče, Marko Kavčič, že leta 1965, ko se je to področje šele pričelo razvijati. Naše sedanje podjetje je bilo ustanovljeno leta 2009 in nadaljuje očetovo željo po ohranjanju vsega starega in širitvi zavesti o pomenu in vrednosti umetnosti v njenem najžlahtnejšem pomenu.

Strokovnost

Akademsko izobraženi ekipi sta skupna ljubezen in spoštovanje do umetniškega dela naših prednikov. Poleg tega se brezkompromisno zavzemamo za visoko kakovost in natančnost opravljenih posegov. Eno izmed pomembnih meril uspešnosti je za nas zadovoljstvo naročnika.

Kvaliteta

Glavno merilo uspešnosti vidimo v kvaliteti izvedenega dela, h kateri nenehno stremimo, o njej pa se lahko prepričate na lastne oči po številnih cerkvah po vsej Sloveniji, ki jih krasijo pri nas konservirani in restavrirani oltarji in druga lesena plastika.

Nagrade in priznanja

Priznanje Mirka Šubica za leto 2019 za konservatorsko-restavratorske posege na oltarjih in prižnici v podružnični cerkvi sv. Kancijana na Vrzdencu / 18. 11. 2019

Diploma Slovenskega muzejskega društva za leto 2013 za prispevek na razstavi Vrata: Prostorski in simbolni prehodi življenja v Slovenskem etnografskem muzeju / 19. 5. 2014

Zlati grb občine Dobrova – Polhov Gradec Marku Kavčiču za izredno življenjsko delo / 20. 6. 2014

Študentska Prešernova nagrada ALUO-ja Franciju Kavčiču za dosežene študijske rezultate / 2001

Sodelovanje

Sodelovanje z drugimi podjetji in posamezniki:
Župnije po vsej Sloveniji
Restavratorstvo Šentjošt

Mateja Krašovec Pogorelčnik in STORIES design d.o.o.
Nika Zupanc d.o.o.
Janez Suhadolc
Sloform d. o. o.
Državni zbor Republike Slovenije
Okrožno sodišče Republike Slovenije
Mestna Občina Ljubljana
Mizarstvo Košnik
Tapetništvo Kucler
Pletilstvo Jakopina
Osnovna šola Polhov Gradec
Osnovna šola Horjul

KONTAKT IN LOKACIJA

Restavratorstvo Kavčič
Šentjošt nad Horjulom 13a
1354 Horjul

Tel.: 01 754 00 57
E-mail: info@restavratorstvo-kavcic.si

Delovni čas: od 7h do 15h,
sobota, nedelja in prazniki zaprto

Matična številka: 3647234000
ID za DDV: SI 12316083

Odgovorni osebi:
Franci Kavčič, Julijana Urbančič

 

Franci Kavčič
041 341 819
franci@r-kavcic.si

Julijana Urbančič
051 652 302
julijana@r-kavcic.si

Fani Oražem
051 346 812
fani@r-kavcic.si

KONTAKTIRAJTE NAS

3 + 2 =