OBNOVA NOTRANJEGA POHIŠTVA

Les se od nekdaj uporablja za izdelavo več različnih predmetov, saj je vsestranski material, ki omogoča oblikovanje in obdelovanje na različne načine. Deli pohištva so praviloma izdelani iz različnih vrst lesa, najpogosteje trdih (hrast, mahagoni). Tako kot za vse lesene umetniške predmete velja tudi za notranje pohištvo, da je zanj najpomembnejše da je hranjeno v okolju s stabilno zračno vlago in ni izpostavljeno direktni sončni svetlobi. Poleg tega je pomembno tudi redno razpraševanje z mehkimi krpami.

Če bi za polepšanje videza površine želeli uporabiti razne komercialne pripravke priporočamo, da se prej posvetujete s strokovnjakom, saj lahko z njimi pohištvo tudi poškodujete, predvsem so občutljivi furnir in intarzije. Priporočljivi so nesilikonski preparati na osnovi voska v skromnem odmerku največ dvakrat letno. Vsekakor pa je s starim pohištvom treba ravnati previdno.

Restavriramo vse vrste starega pohištva ne glede na ohranjenost in poškodbe, pri čemer uporabljamo takšne stare klasične postopke in naravne material, kot so jih uporabili pri izdelavi določenega pohištva (npr. ročno politiranje s šelakovo polituro).

Pogosto se zgodi, da je pohištvo sicer v dobrem stanju, vidne so le poškodbe zaradi prisotnosti lesnih insektov. Tudi v tem primeru nas lahko kontaktirate, da na vašem pohištvu opravimo potreben postopek dezinsekcije z zaplinjevanjem v za to namenjeni komori.

Nudimo vam tudi transport do delavnice in nazaj.