AKTUALNO

Prispevek o cerkvi sv. Kancijana na Vrzdencu na RTV SLO1

V oddaji Obzorja duha je bil v nedeljo, 28. 10. 2018, predstavljen tudi prispevek o obnovi cerkve sv. Kancijana na Vrzdencu. Pri obnovi je sodelovala tudi naša delavnica, in sicer z obnovo treh oltarjev in prižnice. Na opravljeno delo smo zelo ponosni, saj je ves konservatorsko-restavratorski poseg temeljil na ohranjanju prvotne polikromacije, kar daje celoti poleg estetske tudi zgodovinsko vrednost, saj so ohranjeni materiali, ki so jih uporabili pri izdelavi v 18. in 19. stoletju.

Prispevek si lahko pogledate tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/obzorja-duha/174571861?fbclid=IwAR1pYFxwWs5TTSqpzuzIRDjR2fjD93Km0b_UxLvgfjDPJZ7CghUkHHpzfR4.

 

IMG_6484 (2)

 

 

Dan odprtih vrat ob dnevu Konservatorstva-restavratorstva 2018

V okviru praznovanja Evropskega leta kulturne dediščine 2018 z naslovom Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost (več na: http://www.ecco-eu.org) smo bili slovenski konservatorji-restavratorji vabljeni, da se predstavimo na Dnevu konservatorstva-restavratorstva 2018 z dnevi odprtih vrat, predstavitvami projektov in drugimi dogodki povezanimi z našim strokovnim delom.

Tako v soboto, 13. oktobra 2018 med 10. in 15. uro ponovno odpiramo vrata naše delavnice za vse male in velike radovedneže, ki jih zanima, kako izgleda vsakodnevno delo restavratorja. Ogledali si bomo pot, ki jo  naredi vsak predmet kulturne dediščine, od velikega lesenega oltarja do male zibelke ali starega stola, in tako spoznali glavne restavratorske postopke. Obenem pa bo na posameznih kosih, ki jih imamo trenutno v delu, praktično prikazana tudi uporaba restavratorskih materialov in orodij, kjer boste lahko sodelovali tudi sami 🙂

Na voljo vam bomo za vsa vprašanja glede našega dela in projektov, ki se jih lotevamo.

Vabljeni, luštno bo.

P.S. Vsak obiskovalec bo prejel stoletno darilce… 😀

EYCH2018_Logos_Yellow-SL-300

Dogodki bodo objavljeni na spletni strani http://evropskidankonsrest2018.splet.arnes.si/2018/09/25/dogodki/ s povezavo na spletni strani Društva restavratorjev Slovenije http://www.slodrs.si/, ter na strani Evropske konfederacije konservatorsko-restavratorskih organizacij E.C.C.O., katere člani smo http://www.ecco-eu.org.

Dan odprtih vrat 2018

Leto je naokoli in naša delavnica ponovno odpira svoja vrata vsem radovednežem!

V četrtek, 17. maja 2018, kadarkoli med 13. in 18. uro vas tako vabimo, da se oglasite pri nas.

Pokazali vam bomo s katerimi projekti se trenutno ukvarjamo, predstavili vam bomo materiale in orodja, ki jih pri svojem delu uporabljamo in z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Po izkušnjah sodeč je ogled zanimiv za staro in mlado 🙂

V sklopu konservatorsko-restavratorske transverzale se bodo zvrstili številni zanimivi dogodki, na katere ste prav tako toplo vabljeni.

janezova miza

 

 

Poiščite nas na portalu bolha.com!

Od zdaj tudi na bolha.com!

Ker naš depo poka po šivih in ker stare predmete radi vračamo v življenje, nas od sedaj naprej najdete tudi na spletnem portalu bolha.com, kjer si lahko ogledate pestro zbirko starih in malo manj starih, vedno pa zanimivih predmetov, ki vam lahko polepšajo dom!

Vsak dan dodamo kakšen nov predmet, zato vas vabimo, da redno spremljate naše objave!

Unikatni ročno izrezljani leseni svečnik

Dan odprtih vrat 2017

Letos že 10. leto zapored poteka skupna akcija slovenskih konservatorjev in restavratorjev t.i. Konservatorska-restavratorska transverzala. Ta poteka od 24. aprila do 9. junija 2017. V tem obdobju se bo zvrstilo mnogo dogodkov z obširnejšimi predstavitvami v obliki delavnic, razstav ali strokovnih srečanj. 

Ta akcija nas vse, ki delujemo na področju ohranjanja naše umetniške dediščine spodbuja, da odpremo svoje delavnici javnosti tudi z dnevi odprtih vrat. Tako vas v torek, 16. maja 2017, kadarkoli med 8. 16. uro vabimo, da se oglasite tudi pri nas.

Pokazali vam bomo s katerimi projekti se trenutno ukvarjamo, predstavili vam bomo materiale in orodja, ki jih pri svojem delu uporabljamo in z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Do nas z lahkoto pridete z avtom, saj smo le slabih 25 km oddaljeni od Ljubljane. Zelo priročen pa je tudi javni prevoz, saj vas avtobus št. 56 pripelje skoraj do našega praga (za postajališča in vozni red v Šentjošt in nazaj v Ljubljano kliklite na: 56_S_300013 in 56_L_716051).

Ogled je primeren za vse starosti.

Pridite! Ne bo vam žal!

Prilagamo pa tudi koledar vseh dogodkov, ki se bodo zvrstili v sklopu transverzale.

10_transverzala_2017 _koledar KONS_REST_dogodkov