V okviru praznovanja Evropskega leta kulturne dediščine 2018 z naslovom Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost (več na: https://www.ecco-eu.org) smo bili slovenski konservatorji-restavratorji vabljeni, da se predstavimo na Dnevu konservatorstva-restavratorstva 2018 z dnevi odprtih vrat, predstavitvami projektov in drugimi dogodki povezanimi z našim strokovnim delom.

Tako v soboto, 13. oktobra 2018 med 10. in 15. uro ponovno odpiramo vrata naše delavnice za vse male in velike radovedneže, ki jih zanima, kako izgleda vsakodnevno delo restavratorja. Ogledali si bomo pot, ki jo  naredi vsak predmet kulturne dediščine, od velikega lesenega oltarja do male zibelke ali starega stola, in tako spoznali glavne restavratorske postopke. Obenem pa bo na posameznih kosih, ki jih imamo trenutno v delu, praktično prikazana tudi uporaba restavratorskih materialov in orodij, kjer boste lahko sodelovali tudi sami 🙂

Na voljo vam bomo za vsa vprašanja glede našega dela in projektov, ki se jih lotevamo.

Vabljeni, luštno bo.

P.S. Vsak obiskovalec bo prejel stoletno darilce… 😀

EYCH2018_Logos_Yellow-SL-300

Dogodki bodo objavljeni na spletni strani https://evropskidankonsrest2018.splet.arnes.si/2018/09/25/dogodki/ s povezavo na spletni strani Društva restavratorjev Slovenije https://www.slodrs.si/, ter na strani Evropske konfederacije konservatorsko-restavratorskih organizacij E.C.C.O., katere člani smo https://www.ecco-eu.org.