Letos že 10. leto zapored poteka skupna akcija slovenskih konservatorjev in restavratorjev t.i. Konservatorska-restavratorska transverzala. Ta poteka od 24. aprila do 9. junija 2017. V tem obdobju se bo zvrstilo mnogo dogodkov z obširnejšimi predstavitvami v obliki delavnic, razstav ali strokovnih srečanj. 

Ta akcija nas vse, ki delujemo na področju ohranjanja naše umetniške dediščine spodbuja, da odpremo svoje delavnici javnosti tudi z dnevi odprtih vrat. Tako vas v torek, 16. maja 2017, kadarkoli med 8. 16. uro vabimo, da se oglasite tudi pri nas.

Pokazali vam bomo s katerimi projekti se trenutno ukvarjamo, predstavili vam bomo materiale in orodja, ki jih pri svojem delu uporabljamo in z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Do nas z lahkoto pridete z avtom, saj smo le slabih 25 km oddaljeni od Ljubljane. Zelo priročen pa je tudi javni prevoz, saj vas avtobus št. 56 pripelje skoraj do našega praga (za postajališča in vozni red v Šentjošt in nazaj v Ljubljano kliklite na: 56_S_300013 in 56_L_716051).

Ogled je primeren za vse starosti.

Pridite! Ne bo vam žal!

Prilagamo pa tudi koledar vseh dogodkov, ki se bodo zvrstili v sklopu transverzale.

10_transverzala_2017 _koledar KONS_REST_dogodkov